LECZNICZY OLEJEK - ŁUSZCZYCA, CZERNIAKI, KROSTY 100 ml

Doskonały gatunkowo olej do masażu- bezzapachowy, w pełni antyalergiczny, naturalny. Użyte oleje są tłoczone na zimno i pochodzą z obszarów, gdzie nie stosuje się oprysków ani GMO. Wywodzą się z czystych, rolniczych regionów znajdujących się daleko od cywilizacji. Oleje są rzadko spotykane, powszechnie nieznane, a przy tym niezwykle skuteczne. W miejscach, w których wzięły swój początek uznawane za ?złoto ziemi?, co oznacza że mają wiele dobroczynnych właściwości nie występujących lub występujących w niewielkiej ilości w innych roślinach. Oleje dobrane są w odpowiedniej zawartości procentowej by leczyły skórę i nie wywoływały jej natłuszczenia, nie zapychały porów, aby cera mogła swobodnie oddychać. Masaż olejkiem będzie przyjemnością, która utkwi w pamięci na dłuższy czas. Procentowość olei dobrana została w Instytucie Biochemii w Paryżu i tam też produkt został przebadany( w instytucie tym badano między innymi kosmetyki Dior).

Olej do masażu można stosować codziennie. Składniki w nim są wysoce skoncentrowane, aby leczył skórę. Już po tygodniu można zauważyć duże zmiany na lepsze. Jednak ogromny sukces działania produktu widać po miesiącu, efektem jest tu zanikanie chorób skórnych- zauważalne z łatwością leczenie skóry.


Co leczy olej do masażu?


Przede wszystkim łuszczycę, egzemy, liszaje, brodawki, plamy, opryszki. Pomoże również przy trudno gojących się ranach, na stare blizny w tym pooperacyjne, na różne oparzenia( również chemiczne czy słoneczne), odleżyny, odparzenia, a przede wszystkim w leczeniu chorób nowotworowych skóry, dzięki dużej zawartości witaminy B17( amigdaliny). Olej do masażu ma również właściwości pielęgnacyjne, nawilżające, niesie wiele witamin, kwasów tłuszczowych potrzebnych dla komórek skóry oraz jej ładnego wyglądu.


Co odpowiada za tak wysoką skuteczność leczenia skóry i pielęgnacji w oleju do masażu i jakie oleje wchodzą w jego skład?


Olej Tamanu- działa przeciwbólowo, przeciwobrzękowo, antybiotycznie oraz przeciwzapalnie. Był wykorzystywany tradycyjnie do leczenia reumatyzmu i trądu( zewnętrznie i w postaci domięśniowych zastrzyków). Stosowano go do leczenia otwartych ran, owrzodzeń, odleżyn, gangreny, stanów zapalnych skóry, trudno gojących się ran, łuszczycy, trądziku, egzemy, opryszczki, odmrożeń, bliznowców, popękanej, zniszczonej skóry, ran i blizn pooperacyjnych, oparzeń posłonecznych, środkami chemicznymi lub promieniowaniem X, chorób owłosionej skóry( łupież, łuszczyca, zapalenie mieszków włosowych, łysienie). Matki stosowały ten olej do łagodzenia odparzeń od pieluszek u niemowląt.


Olej z pestek moreli- zawiera nienasycone kwasy tłuszczowe, kwas oleinowy i linolowy, witaminę A, B, E oraz składniki mineralne. Największym skarbem tegoż oleju jest witamina B 17, tzw. amigdalina. Pierwsze zapiski o leczniczym działaniu tejże witaminy pojawiły się już 5000 lat temu w egipskich papirusach. W nowożytnej medycynie pierwsze wzmianki o badaniach nad witaminą B17 pojawiły się 50 lat temu. Przeprowadzane były przez biochemika dr. Ernesta Krebsa, który uznał ją za lekarstwo na raka. W obecnych czasach szeroko zakrojone badania wykazały, że amigdalina stosowana zewnętrznie chroni przed rakiem skóry. Udowodniono, że już chore komórki potrafią szybko regenerować się co oznacza, że amigdalina nie tylko przeciwdziała chorobie, ale i leczy skórę. dr. Krebs zalecał by codziennie nawilżać odrobinką oleju zmiany skórne, takie jak czerniaki, liszaje czy brodawki. 


Olej z pestek winogron- stanowi źródło substancji niezbędnych do prawidłowego rozwoju organizmu człowieka, takich jak kwas linolowy, czy witaminy A, D, K oraz bardzo dużo witaminy E znanej jako eliksir młodości. Olej ten doskonale nawilża skórę, pielęgnuje ją i odmładza. Po jego zastosowaniu cera staje się wygładzona i odżywiona. Dodatkowo ułatwia migrację w głąb skóry składników odżywczych.


Olej Neem- posiada wiele właściwości leczniczych i łagodzących podrażnienia skóry. W skład oleju wchodzą kwasy: oleinowy( 53,4%), palmitynowy( 25,1%), linolowy( 15,5%), stearynowy( 4,5%) oraz niezbędne aminokwasy. Ze względu na działanie antybakteryjne, grzybobójcze i łagodzące, jest często stosowany w przemyśle kosmetycznym i farmaceutycznym w leczeniu skóry trądzikowej, tłustej oraz suchej, przy pokrzywce, egzemie i łuszczycy, w celu łagodzenia wrzodów, czyraków i świerzbu. Podnosi odporność skóry na działanie drobnoustrojów i chroni przed ukąszeniami. Ponadto olej neem łagodzi ukąszenia, dlatego polecany jest także do smarowania miejsc po ukąszeniu komarów, kleszczy i pszczół. 


Kraj pochodzenia Arabia Saudyjska.

INCI : Calophyllum oil, Neem Oil, Vitis Vinifera oil, Prunus Armeniaca oil/waga 100ml- 270g

 

LECZNICZY OLEJEK - ŁUSZCZYCA, CZERNIAKI, KROSTY 100 ml     -
Cena: 35.00 zł
Liczba sztuk:
Projekt: Devilart